تاریخ : 88/6/2
تاملی بر اهداف جبهه سیاسی اجتماعی میرحسین
آیا موسوی به دنبال براندازی است؟
یکی از راه های رسیدن به قدرت حضور در انتخابات می باشد، اخبار جسته و گریخته هم حاکی از آنست که جریان فکری میرحسین موسوی تئوری فتح سنگر به سنگر را در انتخاباتهای آینده در دستور کار قرار داده ( شوراها، مجلس، ریاست جمهوری) با این حال آیا آقای موسوی به فرض تائید صلاحیت در انتخابات، عقلانی است که کاندیدا شود و آیا در صورت کاندیدا شدن، با این سوال مواجه نمی شود که شما که انتخابات و مجریان آن را دروغگو و متقلب می خوانید و معتقدید که نتیجه انتخابات قبل از برگزاری آن تعیین شده بود چرا دوباره خود و یا اطرافیانتان را در مسیری که طبق ادعای شما از قبل نتیجه آن مشخص است می آزمائید؟
میرحسین موسوی شنبه هفته گذشته در دیدار اعضای انجمن اسلامی جامعه پزشکی اعلام کرد که قصد راه اندازی یک جبهه سیاسی اجتماعی بنام «راه سبز امید» را دارد.
به گزارش جهان، این اظهارات میرحسین واکنشهای متفاوتی را در محافل سیاسی به همراه داشت.
برخی از منتقدین با توجه به اعلام علنی علیرضا بهشتی (مشاور میرحسین) مبنی بر نیاز نداشتن این تشکیلات به مجوز، این اقدام را غیرقانونی دانسته و به آن اعتراض کردند. در مقابل هم طبیعی بود که اطرافیان موسوی نیز از این تصمیم استقبال نمایند.
در مورد این تصمیم آقای موسوی چند نکته حائز اهمیت است:
1-اعتراض به عمل نکردن به قانون و غیرقانونی بودن این تشکیلات قبل از سیر مراحل تصویب در کمسیون ماده ده احزاب و مراجع قانونی، که توسط برخی افراد و رسانه های مخالف میرحسین به آن پرداخته شد، نکته جدید و قابل تعجبی نیست، چرا که نخست وزیر سابق که باشعار عمل به قانون وارد انتخابات شد، بارها به ویژه در حوادث تلخ پس از انتخابات ثابت کرده است که ابایی از انجام اعمال غیر قانونی ندارد.
2-نکته مهمی که کمتر به آن پرداخته شد، واکاوی اهداف و بررسی دلایل میرحسین موسوی از راه اندازی یک تشکیلات سیاسی و اجتماعی است.
در تعریف احزاب و تشکیلات سیاسی اجتماعی، به عنوان یکی از چهار رکن اصلی آن آمده است که: راه اندازی اینگونه تشکیلات باید با هدف کسب قدرت باشد و اساسا در غیر این صورت راهی برای ایجاد اصلاحات مورد نظر و اعمال سلایق سیاسی و مدیریتی وجود ندارد.
در اینصورت به نظر می رسد مهندس موسوی حداقل برای اقناع هواداران خود باید به پاسخ این سوال فکر کند;
* یکی از راه های رسیدن به قدرت حضور در انتخابات و در معرض انتخاب قرار گرفتن می باشد، اخبار جسته و گریخته هم حاکی از آنست که جریان فکری میرحسین موسوی تئوری فتح سنگر به سنگر را در انتخاباتهای آینده در دستور کار قرار داده ( شوراها، مجلس، ریاست جمهوری) با این حال آیا آقای موسوی به فرض تائید صلاحیت در انتخابات، عقلانی است که کاندیدا شود و آیا در صورت کاندیدا شدن، با این سوال مواجه نمی شود که شما که انتخابات و مجریان آن را دروغگو و متقلب می خوانید و معتقدید که نتیجه انتخابات قبل از برگزاری آن تعیین شده بود چرا دوباره خود و یا اطرافیانتان را در مسیری که طبق ادعای شما از قبل نتیجه آن مشخص است می آزمائید؟
مگر اینکه ادعای خود را قبول نداشته باشید! در اینصورت آیا هواداران شما حق ندارند که به صحت و سلامت شما و گفته هایتان شک کنند؟
طبیعی است که در صورت پاسخ منفی جناب میرحسین برای عدم شرکت در انتخابات توسط خود یا وابستگانشان این مساله مطرح می گردد که شبکه سازی و بسیج توده ها که در اهداف تشکیلات مذکور به آن اشاره شده، چگونه می خواهد اصلاحات مورد نظر را پیاده سازی کند؟
آیا در ذهن برخی این سوال ایجاد نمی شود که هدف این شبکه سازی و بسیج مردمی چیزی جزء، فعالیت برای براندازی نظام نیست؟
البته به رغم تمام انتقاداتی که متوجه میرحسین موسوی است و خساراتی که با توهمات وی نصیب کشور شده قابل کتمان نیست، اما این نکته هم که وی به دنبال براندازی در نظام جمهوری اسلامی باشد کمی دور از ذهن است لیکن وی باید به صراحت پاسخ دهد که اگر نمی خواهد در انتخابات شرکت کند و یا قصد براندازی ندارد هدفش از تشکیل یک حزب یا جبهه سیاسی و اجتماعی چیست؟ و آیا این ایده صرفا به ابتکار خودش مطرح شده و یا افراد و جریانات دیگری در مطرح کردن و ترغیب میرحسین در اعلام آن دخیل بوده اند؟